Gianni Infantino AFP
Sport en corona

Opmerkelijke uitspraken van Gianni Infantino, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, in een interview met de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. De Zwitser was de afgelopen jaren vooral druk met de uitbreiding van de voetbalkalender. Zo is hij de man achter een nieuw WK voor clubteams waaraan 24 teams gaan meedoen. Tot vorig jaar waren dat slechts zeven ploegen.

Ook wilde Infantino het WK voor vrouwen uitbreiden naar 32 landen en heeft hij plannen om het WK voor mannen uit te breiden naar 48 ploegen.

Nu verkondigt hij een ander geluid. De baas van mondiale voetbalbond FIFA ziet dat de internationale voetbalkalender in de knel is gekomen door de gevolgen van de coronacrisis. "Misschien kunnen we het voetbal hervormen en juist een stap terugdoen", zegt Infantino, die wil nadenken over het terugbrengen van het aantal toernooien.

"Minder toernooien, maar wel interessantere. Minder teams, maar meer balans. Minder wedstrijden om de gezondheid van spelers te beschermen", zegt hij nu.

Offers brengen

Infantino liet zijn licht ook schijnen over de aanstaande transferperiode. Hij voorziet een herziening van die periode. "Er zijn moeilijke maatregelen nodig, maar we hebben geen keuze. We moeten allemaal offers brengen."

Het moment dat transfers zijn toegestaan, wordt door de nationale bonden bepaald.

STER reclame