NOS Sport

NOC*NSF: 'Spelen alleen laten doorgaan als coronavirus onder controle is'

NOC*NSF-voorzitter Van Zanen: 'IOC gevraagd om snel duidelijkheid te geven'

NOC*NSF vindt dat de Olympische Spelen alleen kunnen plaatsvinden als de verspreiding van het coronavirus op wereldschaal stevig onder controle is. Dat heeft de sportkoepel zondag per brief laten weten aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Anneke van Zanen, voorzitter van NOC*NSF, vindt het vooral voor de topsporters vervelend dat ze in onzekerheid leven over het doorgaan van de Spelen. "Om een deel van die onzekerheid weg te kunnen nemen, is in de brief aan het IOC gevraagd om snel met een planning te komen voor de besluitvorming."

"Zorg voor duidelijkheid", is de oproep van Van Zanen. "We horen veel bezorgdheid onder de sporters. Zij vinden maar één ding echt belangrijk en dat is de gezondheid van de hele bevolking. Hun persoonlijke leed is daaraan ondergeschikt. Daarom hebben we gevraagd aan het IOC om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven."

De sportkoepel verzekert iedereen dat Nederland alleen aan de Olympische en Paralympische Spelen zal deelnemen als de veiligheid en gezondheid gewaarborgd zijn. Daarover laten zij zich doorlopend adviseren door de veiligheids- en gezondheidsdeskundigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl