De training van Napoli met Dries Mertens AFP
Sport en corona

Ondanks de zware uitbraak van het coronavirus in Italië is Napoli van plan komende woensdag de training te hervatten. Op de website schrijft de club dat de selectie woensdag 25 maart een ochtendtraining zal afwerken op het trainingscomplex.

Al sinds 9 maart ligt alle sport in het land stil. Italië is met meer dan vierduizend doden het zwaarst getroffen land in de coronacrisis.

'Slaat nergens op en gevaarlijk'

Napoli, nog actief in de Champions League en momenteel in de nummer zes op de ranglijst, is niet de eerste Italiaanse club die de draad wil oppakken.

Serie A-clubs Cagliari en Lazio Roma maakten de afgelopen dagen al duidelijk weer te willen gaan trainen. Dat kwam de clubs op forse kritiek te staan van spelersvakbond AIC.

"Iedereen die denkt nu een voordeel te kunnen halen uit het trainen van zijn spelers, ik weet niet wat die in gedachten heeft", reageerde voorzitter Damiano Tommasi vrijdag. "Nu gaan trainen, twee maanden voordat de competitie wordt hervat, slaat nergens op en is ook nog eens gevaarlijk", aldus de oud-international.

Damiano Tommasi naast Cristiano Ronaldo, naar diens verkiezing voor Speler van het Jaar in Italië AFP

In Duitsland begon RB Leipzig vrijdag weer met individuele trainingen, verdeeld over drie velden. Onderling contact tussen de spelers werd zowel op als naast het veld zo veel mogelijk vermeden.

Eerste speelronde in Wit-Rusland

In Wit-Rusland werd vrijdagavond, alsof er niks aan de hand is, de eerste speelronde van de nieuwe competitie afgewerkt. Inclusief handen schudden en supporters op de tribune.

Bekijk hieronder de beelden uit Wit-Rusland:

Voetbalcompetitie Wit-Rusland van start met supporters en handen schudden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame