Sanne Wevers: 'Denk dat heel veel atleten nu hopen dat het uitgesteld wordt' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sanne Wevers, olympisch kampioene turnen op de balk, zet grote vraagtekens bij de stelligheid waarmee het IOC aan het doorgaan van de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio vasthoudt.

"De uitspraak 'Het gaat gewoon door' is wel in groot contrast met wat er op dit moment gaande is. Niet zo'n hele slimme uitspraak", stelt Wevers op de dag dat er in haar huis een balk wordt gebracht om te kunnen blijven trainen.

"Ik denk dat heel veel atleten nu hopen dat het uitgesteld wordt. Ook mijn eigen gevoel zegt, dat, als dit nog lang gaande is, het voor niemand prettig is als de Spelen doorgaan", vervolgt Wevers. "Op één staan gezondheid en veiligheid."

Tweestrijd

Wevers' gedachten slingeren heen en weer tussen hoop en vrees. "Dat is elke keer de tweestrijd die je voert. Aan de ene kant snap je heel goed dat je dit heel serieus moet nemen en dat het veel groter is dan alleen de sport. Van de andere kant roept het IOC dat het gewoon doorgaat en dan denk je als topsporter: ik moet aan de bak."

De balk in huis zal ze de komende tijd dan ook zeker gaan gebruiken, maar wel met gemengde gevoelens.

STER reclame