Max Verstappen op het nieuwe circuit van Zandvoort
NOS SportAangepast

Grand Prix Zandvoort officieel uitgesteld, net als Barcelona, Monaco vervalt

De Grand Prix van Zandvoort op 3 mei is officieel uitgesteld door de gevolgen van de coronapandemie, zo meldt de Formule 1. Hetzelfde geldt voor de race van Barcelona (10 mei). De Grand Prix van Monaco (24 mei) zal dit jaar hoe dan ook niet worden verreden.

Het werd vorige week al duidelijk dat achter het doorgaan van de race in Zandvoort een groot vraagteken stond toen bekend werd dat de internationale autosportfederatie FIA en Formule 1 het seizoen eind mei willen beginnen.

Zandvoort in augustus?

Het is nog onduidelijk welke plek Zandvoort en Barcelona nu op de racekalender krijgen. Augustus lijkt het meest logische moment, aangezien de FIA woensdag liet weten de gebruikelijke zomerstop van augustus te willen inkorten om daarmee ruimte te creëren voor de races.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe (7 juni) de eerste Formule 1-race van het seizoen.

De eerste vier grand prixs van het jaar - in Australië, Bahrein, Vietnam en China - werden al in een eerder stadium afgelast.

Jan Lammers, directeur sportief van de Grand Prix van Nederland, kan enkel begrip opbrengen voor het besluit om de F1-race van Zandvoort te verplaatsen.

'GP nu naar augustus? Ethisch gezien is volgend jaar misschien beter'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl