De opbrengst van de wapeninleveractie
In samenwerking met
RTV Oost

Actie tegen criminaliteit Overijssel: Wapens ingeleverd en drugs gevonden

De politie IJsselland in Overijssel heeft afgelopen week, in het kader van de actieweek tegen ondermijning, meerdere invallen gedaan. Ook zijn er honderden wapens ingeleverd.

Er werd samengewerkt met onder meer elf gemeenten, de provincie, de douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Openbaar Ministerie.

De politie hield een grote wapeninleveractie, naar aanleiding van een aantal schietincidenten in Zwolle. In januari werd een man van 52 - een verondersteld leider van een drugsbende - doodgeschoten en in de maanden daarvoor waren er nog vier andere schietincidenten in de stad.

428 wapens ingeleverd

De actie had volgens de politie succes: er werden 428 wapens ingeleverd. Het gaat om 182 vuurwapens, 165 steekwapens, 59 nepwapens en 22 andere verboden wapens, zoals boksbeugels en ploertendoders.

Op zeven politiebureaus in de provincie konden mensen anoniem steek-, slag-, en stootwapens inleveren. Vuurwapens werden door de politie op afspraak thuis opgehaald. Bij het inleveren werden geen vragen gesteld aan de eigenaar, meldt RTV Oost.

8000 joints

Ook werden er op meerdere plekken invallen gedaan. In Zwolle werden in een bedrijfspand 8000 joints, vijf kilo henneptoppen en duizenden euro's aan contant geld gevonden. Er is iemand aangehouden.

In een bedrijfspand daar in de buurt werden drie vaten met grondstoffen gevonden die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs.

Illegale prostitutie

Op woensdag zijn in Zwolle bij twee panden twee verdachten aangehouden voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Er waren ook signalen van illegale prostitutie.

Diezelfde dag vond de politie bij een inval in Deventer een illegale gokkast. Ook zijn uit dat pand laptops in beslag genomen. Vermoedelijk werd op die apparaten illegaal gegokt. Het gebouw is door de burgemeester gesloten.

Bij een verkeerscontrole, die ook onderdeel is van de actieweek, heeft de politie in Deventer 52 keer een proces-verbaal uitgeschreven. In Raalte gebeurde dat twintig keer. Veertien auto's werden in beslag genomen.

Er zijn ook dertien mensen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl