1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Op welke snelweg je ook rijdt: vanaf nu overal 100 kilometer per uur

Op alle snelwegen geldt sinds 06.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Sinds vrijdag was Rijkswaterstaat bezig met de megaoperatie om alle borden te vervangen en die klus zit er nu op.

De meeste borden stonden al op hun plek; ze waren alleen nog afgeplakt. Op borden op bepaalde trajecten staat dat tussen 19.00 en 06.00 uur nog wel 120 of 130 kilometer per uur mag worden gereden. Dat is op trajecten waar dat voorheen ook al mocht.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat de nieuwe snelheidslimiet niet bij alle navigatiesystemen automatisch wordt doorgevoerd. Dat bleek eerder ook al uit onderzoek van de NOS.

Irritant voor doorrijders, maar het levert je misschien ook wat op. De voor- en nadelen van 100 kilometer per uur op een rij:

Waarom je met 100 kilometer per uur misschien wel sneller thuis bent

De snelheidsverlaging werd eind vorig jaar ingevoerd om zo de stikstofuitstoot omlaag te krijgen. Daarmee zou weer ruimte ontstaan om de bouw op gang te brengen. Dat is nodig omdat de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, eerder oordeelde dat de Nederlandse aanpak tegen stikstof niet voldoet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl