NOS Voetbal

Alle voetbalwedstrijden in Nederland tot 1 april geschrapt

  • ANP
    Ajax zou zondag in Amsterdam tegen FC Twente spelen
  • ANP
    Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen

Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast vanwege het coronavirus. De duels in de eredivisie, de eerste divisie en de interlandwedstrijden van het Nederlands elftal zijn tot 1 april geschrapt. Ook alle amateurwedstrijden gaan niet door.

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen kondigde het kabinet donderdag aan dat evenementen met meer dan honderd mensen deze maand geen doorgang kunnen vinden. De KNVB besloot daarop om alle wedstrijden af te gelasten.

Alle duels in Noord-Brabant waren al afgelast. Woensdag bracht de KNVB nog naar buiten dat alle duels buiten Brabant wel door konden gaan.

Geen Feyenoord-Ajax en Oranje

Door de maatregelen kunnen onder meer de klassieker Feyenoord - Ajax (22 maart) en de oefeninterlands tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) niet doorgaan.

Eerder vandaag werd bekend dat de Spaanse voetbalcompetitie La Liga voor twee weken wordt stilgelegd. In de Italiaanse Serie A wordt voorlopig ook niet gevoetbald. In andere landen worden duels ook zonder publiek gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl