Rudy Gobert
NOS Sport

Voorlopig geen basketbal in VS na besmetting 'grappende' NBA-speler

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heeft in verband met de uitbraak van het coronavirus alle wedstrijden tot nader order afgelast.

De organisatie kwam tot deze beslissing nadat een speler van Utah Jazz positief was getest op het virus. Naar verluidt gaat het om de Fransman Rudy Gobert.

Gobert dreef eerder nog de spot met het virus

Gobert kwam enkele dagen geleden nog in opspraak, omdat hij de spot dreef met het coronavirus door na een persconferentie alle microfoons aan te raken. Toen was net opgedragen dat spelers afstand moesten houden van journalisten.

Gobert heeft verder een goeie reputatie met de media. De Fransman werd vorig seizoen nog genomineerd voor de Magic Johnson Award, die wordt uitgereikt aan de speler die het vriendelijkst is naar de media.

Afgelopen nacht waren vanwege het coronavirus al twee van de zes geplande wedstrijden, waaronder die van Utah Jazz, afgelast. "De NBA zal deze pauze gebruiken om onze volgende stappen met betrekking tot de virusuitbraak te bepalen", aldus een statement van de organisatie.

In het collegebasketbal gaan de finales deze maand wel door, maar zonder publiek.

James wenst iedereen het beste

Sterspeler LeBron James van Los Angeles Lakers oppert op Twitter met een knipoog een rigoureuzer idee: "Laten we heel 2020 afgelasten. Man, wat een zware drie maanden. Blijf gezond allemaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl