Federica Brignone
NOS Sport

Brignone winnares WB-algemeen na afgelasting laatste wedstrijden

De wereldbekerwedstrijden die deze week in Are plaats zouden vinden, zijn wegens de uitbraak van het coronavirus afgelast. Omdat de WB-finale in Cortina d'Ampezzo ook al van het programma was gehaald, zijn de vrouwen klaar voor dit seizoen. En zo is de Italiaanse skiester Federica Brignone, die tot dusver eerste in het klassement stond, uitgeroepen tot winnares.

Zij is daarmee de eerste Italiaanse in de historie die de wereldbeker algemeen verovert. Ook op de WB-reuzenslalom krijgt ze de kristallen bokaal. Op de combinatie had ze hem al in de wacht gesleept. De laatste Italiaan die het overall-klassement won was Alberto Tomba in 1995.

Shiffrin met lege handen

De Slowaakse Petra Vlhová viel tweemaal in de prijzen: op de parallelslalom en de slalom. Mikaela Shiffrin staat voor het eerst sinds 2016 met lege handen. Dat heeft alles te maken met het overlijden van haar vader.

Tot 2 februari ging Shiffrin ruim aan de leiding in diverse wereldbekercompetities, maar na deze dramatische gebeurtenis kwam de Amerikaanse niet meer in actie. Shiffrin had juist besloten dit weekend weer mee te doen in de wereldbeker.

Bij de mannen gaan de laatste wedstrijden van het seizoen vooralsnog wel door. Zij komen zaterdag en zondag in actie in Slovenië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl