Glennis Grace begin deze maand ANP

Glennis Grace treedt samen met dj Afrojack op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival (ESF) in Rotterdam. Dat maakte de zangeres bekend in het televisieprogramma Op1.

Op 16 mei zal Glennis Grace Afrojack vocaal ondersteunen bij een medley tijdens de pauze-act. De dj wilde heel graag met de zangeres samenwerken. Ze hoefde daar niet lang over na te denken. "Ik wist nog niet eens wat ik moest doen. Ik heb meteen ja gezegd", zei de zangeres.

De organisatie koos voor Afrojack omdat de 'dance-scene' Nederlands grootste exportproduct op muziekgebied is. Naast Glennis Grace zal de dj ook begeleid worden door onder anderen een klassiek orkest en gospelzangers.

Glennis Grace had er nog niet bij stilgestaan dat ze straks voor 200 miljoen mensen optreedt:

Glennis Grace: 'Ik heb meteen 'ja' gezegd'

De verwachting is dat zo'n 200 miljoen mensen het optreden zullen zien. Volgens de verantwoordelijke man van het showgedeelte van het Eurovisie Songfestival wordt het het grootste optreden in de geschiedenis van het evenement.

Vorig jaar trad zangeres Madonna op in de finale in Tel Aviv. De Amerikaanse kreeg na afloop veel kritiek omdat ze vals zong.

Kijk hier naar eerdere edities van het Eurovisie Songfestival die Nederland zijn georganiseerd:

Hoe Nederland het songfestival won en organiseerde

STER reclame