In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Drie jaar cel geëist voor poging tot doodslag op agent in Larens café

Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen een 19-jarige man. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent, vorig jaar december in een café in Laren.

Het ging die avond mis toen twee dronken mannen na sluiting van een schaatsbaan aan de overkant de kroeg probeerden binnen te komen. Ze werden geweigerd door de beveiliger, maar mochten wel even naar de wc. Daarna probeerden ze alsnog een drankje te krijgen. De barman vroeg hun daarop te vertrekken.

Dat weigerden de mannen en ze gaven de barman een klap. Het personeel van de kroeg schakelde vervolgens de politie in. Toen die arriveerde, werden agenten door de dronken mannen belaagd. Ze werden bekogeld met glazen en een agent raakte gewond. Daarop schoot een andere agent een van de mannen neer.

De gewonde agent en de verdachte zijn daarna behandeld in het ziekenhuis. De twee mannen van 19 en 47 jaar uit Marknesse zijn meteen opgepakt. Later hield de politie nog een derde verdachte aan, een 15-jarige jongen.

Kickbokser

Volgens de officier van justitie is de 19-jarige man schuldig aan poging tot doodslag omdat op beelden te zien is hoe hij de agent met kracht op zijn hoofd slaat en trapt. Bovendien heeft de verdachte jarenlang op kickboksen gezeten en "door de manier waarop hij trapt lijkt hij deze kennis ook te gebruiken", aldus de aanklager.

De agent is nog niet hersteld en kampt met blijvende gehoorschade, meldt Omroep Flevoland.

De verdachte heeft gezegd dat hij zich niets van de gebeurtenis herinnert. Hij zegt zich te schamen en staat open voor hulp. Het OM vindt het gebrek aan herinnering niet geloofwaardig. De man heeft nog een blanco strafblad.

Tijdelijke maatregelen

Naar aanleiding van het incident werd de horecagelegenheid bij de ijsbaan tijdelijk gesloten. Ook kwam er tijdelijk extra beveiliging bij de kroeg. De eigenaar van het café zegt dat hij vaker last heeft van agressieve, dronken gasten.

Advertentie via Ster.nl