Kylian Mbappé
NOS Voetbal

CL-duel PSG-Dortmund, Oranjevrouwen en Franse competitie zonder publiek

De Franse overheid heeft maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot 15 april zullen alle voetbalduels achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Die mededeling werd maandag gedaan door sportminister Roxana Maracineanu. Helemaal leeg zullen de stadions niet zijn, want er zijn per wedstrijd duizend mensen welkom.

Voetbalduels

De maatregel treft dus alle duels in de Ligue 1, de hoogste Franse voetbaldivisie. Ook de return in de achtste finales van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund, woensdag in Parijs, wordt getroffen door de maatregel. Dortmund won het eerste duel met 2-1.

Het duel van de Oranjevrouwen tegen Frankrijk in de strijd om Tournoi de France zal ook zonder publiek gespeeld worden. Ook de duels uit de Ligue 2 en interlands van de Franse nationale ploeg zijn slechts toegankelijk voor maximaal duizend mensen.

Bij de wedstrijd tussen Valencia en Atalanta Bergamo - dinsdag in Spanje - is ook geen publiek welkom. Bij Leipzig-Tottenham Hotspur (dinsdag) en Liverpool-Atletico Madrid vooralsnog wel.

Parc des Princes, het stadion van PSG, blijft voorlopig dicht

Daarnaast legde de FIFA de kwalificatiereeks in Azië voor het WK 2022 stil. Voor de wedstrijden die eind maart en begin juni op het programma stonden, zal naar nieuwe data worden gezocht.

Ook de play-off om een olympisch ticket tussen de voetbalsters van Zuid-Korea en China wordt verplaatst. In plaats van in april vindt die nu in juni plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl