Een surrealistisch beeld in het stadion van Parma Pro Shots

Het coronavirus houdt Italië en de wereld steeds steviger in zijn greep. Ook de Serie A ondervindt de gevolgen, afgelopen week werd bepaald dat wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Zondag werd de competitie zelfs bijna stilgelegd.

De wedstrijd tussen Parma en SPAL zou om 12.30 uur achter gesloten deuren beginnen, maar de spelers maakten vlak voor aanvang rechtsomkeert naar de kleedkamers.

Vincenzo Spadafora, de minister van Sport, had de Italiaanse bond namelijk verzocht om de competitie in zijn geheel stil te leggen wegens het coronavirus.

Topper gaat door

Crisisoverleg volgde en na een oponthoud van ruim een uur werd Parma-SPAL toch op gang gefloten. Ook de overige duels in de Serie A gaan zondag 'gewoon' door, waaronder de topper tussen Juventus en Internazionale.

Dinsdag vindt er overleg plaats tussen de voetbalbond en de twintig Serie A-clubs. De kans is dan aanwezig dat de competitie alsnog tot nader order wordt opgeschort. De Italiaanse spelersvakbond riep eerder al op de competitie te staken.

STER reclame