Na de verloren WK-finale van begin dit jaar was darter Michael van Gerwen zijn topniveau even kwijt. Zondag schitterde hij echter als vanouds bij het UK Open. Hij won het prestigieuze toernooi en gooide in de halve finales zelfs een negendarter.

"Ik ben in de zevende hemel. Ik denk dat ik een fenomenaal toernooi heb gespeeld. De trofee voelt als goud in mijn handen", laat de Brabander weten op Twitter.

Van Gerwen schreef in Minehead het UK Open voor de derde keer op zijn naam door in de finale met 11-9 te winnen van Gerwyn Price. De Welshman stond met 5-1 voor, maar langzaam knokte Van Gerwen zich terug en trok aan het langste eind.

Negendarter met nieuwe pijlen

De UK Open is het eerste toernooi dat Van Gerwen dit jaar wint. Dat was even wennen voor de nummer een van de wereld, want de afgelopen acht jaar deed hij dat al in januari of februari. Wat ook wennen was, waren de nieuwe pijlen waar hij sinds het WK mee gooit.

Bij de UK Open vlogen de nieuwe pijlen soepel in de hoge scores, getuige zijn toernooigemiddelde van 104 en zijn negendarter in de halve finales.

Van Gerwens volgende doel - behalve zijn hoogzwangere vrouw bijstaan - is schitteren bij de Premier League in Rotterdam op 25 en 26 maart. Nu Raymond van Barneveld gestopt is, wil hij diens supportersschare - The Barney Army - aan zijn Green Army toevoegen.

STER reclame