Fabio Jakobsen EPA

Fabio Jakobsen is winnaar geworden van de GP Jean-Pierre Monseré. De renner van Deceuninck-QuickStep sloeg na 196 kilometer in zware weersomstandigheden van Hooglede naar Roeselare toe in de massasprint.

De GP Monseré, vernoemd naar de Roeselaarse wielrenner 'Jempi' Monseré, die in 1970 als 22-jarige verrassend wereldkampioen werd en een paar maanden later om het leven kwam bij een tragisch ongeluk, geldt doorgaans niet als een van de grootste wedstrijden van het Vlaamse voorjaar.

Vanwege de afgelastingen van koersen in met name Italië om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kozen een aantal toprenners te elfder ure voor deelname in West-Vlaanderen. Met name Deceuninck-QuickStep, dat in Roeselare geworteld is, en Bora-Hansgrohe kwamen met sterke ploegen voor de dag.

Deceuninck mikte op de sprint met Jakobsen en dat scenario kwam uit. Jakobsen werd in de slotkilometer prima afgezet door zijn ploeggenoten Álvaro José Hodeg en Florian Sénéchal. Eenmaal op kop reed de Nederlands kampioen alle concurrenten uit het wiel.

De Belg Timothy Dupont werd tweede, voor zijn land- en ploeggenoot Alfdan De Decker (Circus-Wanty). Voor Jakobsen was het alweer de derde zege van het seizoen. Eerder zegevierde hij in ritten in de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve.

Wel of niet koersen?

Zondag werd ook gekoerst in Frankrijk, waar Maximilian Schachmann de bewogen eerste etappe van Parijs-Nice op zijn naam schreef.

Sommige ploegen, waaronder Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott, Astana en Team Ineos, kozen ervoor om voorlopig niet in actie te komen, vanwege de gevolgen van het coronavirus.

STER reclame