Davy Klaassen viert zijn doelpunt tegen Hertha BSC

Klaassen scoort voor Werder Bremen, Dortmund profiteert van misstap Leipzig

RB Leipzig heeft in Duitsland opnieuw averij opgelopen in de titelstrijd. Na een 0-0 gelijkspel tegen Wolfsburg, zag de club uit Leipzig Borussia Dortmund de tweede plaats in de Bundesliga overnemen. Bij Werder Bremen was Davy Klaassen trefzeker.

Klaassen maakte in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC zijn vierde Bundesliga-doelpunt van het seizoen voor Werder Bremen. In de zesde minuut kopte de oud-Ajacied de 2-0 binnen. Een paar minuten eerder had Josh Sargent met een gericht afstandsschot het openingsdoelpunt op het scorebord gebracht.

De thuisploeg deed nog voor rust iets terug. Niklas Stark maakte de aansluitingstreffer. Na rust trok Matheus Cunha de stand weer gelijk: 2-2. Karim Rekik en Javairo Dilrosun bleven de hele wedstrijd op de bank zitten bij Hertha BSC.

Opnieuw puntverlies Leipzig

Vfl Wolfsburg, met Wout Weghorst in de basis, heeft een knap gelijkspel uit het vuur gesleept tegen RB Leipzig, de nummer drie van de Bundesliga. Het bleef 0-0 in de Volkswagen Arena.

Dat betekende voor de tweede week op rij puntverlies voor Leipzig. Ook op 1 maart tegen Bayer Leverkusen bleef de ploeg van Julian Nagelsmann steken op een gelijkspel.

Het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz had weinig moeite met Eintracht Frankfurt, de nummer twaalf van de Bundesliga. Dankzij doelpunten van Kai Havertz en Karim Bellarabi stond het binnen een kwartier al 2-0 voor de thuisploeg.

Paulinho voerde in de tweede helft de score verder op tot 4-0. Daley Sinkgraven kreeg tegen Frankfurt geen speeltijd van Bosz.

Borussia Dortmund blij met het doelpunt van Hazard

Borussia Dortmund heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van RB Leipzig. De ploeg van Lucien Favre won met 2-1 bij Borussia Mönchengladbach en steeg daardoor naar de tweede plek in de Bundesliga.

Thorgan Hazard opende na acht minuten spelen de score. De Belgische aanvaller wist tussen drie verdedigers in het strafschopgebied toch uit te halen met links. Doelman Yann Sommer was kansloos op het geplaatste schot.

Terechte gelijkmaker

Mönchengladbach kreeg vervolgens veel kansen op de gelijkmaker, maar Roman Bürki hield lang zijn doel schoon. Na rust was het Lars Stindl die toch de 1-1 maakte. Hij tikte de bal van dichtbij binnen.

Het winnende doelpunt kwam op naam van Achrif Hakimi. Hij schoof de bal in de verre hoek en bezorgde zijn ploeg alsnog de overwinning.

Borussia Dortmund is Bayern München door deze overwinning genaderd tot op één punt. De koploper komt morgen nog in actie tegen FC Augsburg en kan de voorsprong weer uitbreiden tot vier punten.