Patrik Schick (rechts) kopt RB Leipzig naar 1-1

Averij Leipzig tegen Bosz' Leverkusen, Weghorst helpt Wolfsburg aan punt

RB Leipzig heeft in de strijd om de landstitel in Duitsland thuis punten verspeeld tegen Bayer Leverkusen. Het duel eindigde in 1-1, waardoor de achterstand op koploper Bayern München, dat zaterdag met maar liefst 6-0 won bij TSG Hoffenheim, opliep tot drie punten.

Leon Bailey zette de ploeg van trainer Peter Bosz op 0-1: hij kon ongehinderd binnentikken na een voorzet van rechts van Kai Havertz. Amper drie minuten later kwam Leipzig weer langszij via Patrik Schick, die na een vrije trap van Christopher Nkunku hard raak kopte.

De elfde van Weghorst

VfL Wolfsburg knokte zich knap terug bij Union Berlin. Dat kwam tien minuten na rust op 2-0, waarna Yannick Gerhardt er 1-2 van maakte en Wout Weghorst in de 81ste minuut zijn club een punt bezorgde met een kopbal van dichtbij. Het was alweer de elfde competitietreffer van de voormalige AZ-spits dit seizoen.

Net als zaterdag Hoffenheim-Bayern werd ook de wedstrijd in Berlijn korte tijd onderbroken wegens beledigende spandoeken aan het adres van Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. Fans van rivaliserende clubs verwijten hem met veel geld van Hoffenheim een subtopper in de Bundesliga te hebben gemaakt.