Primoz Roglic en Wout Van Aert
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma vindt coronarisico's bij Parijs-Nice te groot en haakt af

Na Movistar heeft vrijdag ook de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma zich vanwege het coronavirus teruggetrokken voor Parijs-Nice. De teamleiding acht de gezondheidsrisico's voor de renners te groot.

"Dit doet pijn en is teleurstellend", stelt directeur Richard Plugge. "Maar dit is het beste besluit dat we nu kunnen nemen. Als management hebben we de verantwoordelijkheid om alle risico's zorgvuldig af te wegen. Die zijn nu te groot."

Jumbo-Visma zou met Primoz Roglic, Wout Van Aert, George Bennett, Sepp Kuss en Robert Gesink met een ijzersterke formatie naar Frankrijk afreizen. Eerder haakten ook CCC, Mitchelton-Scott, Team Ineos, Astana en UAE Emirates al af.

Het meedoen aan andere wedstrijden wordt van geval tot geval beoordeeld bij Jumbo-Visma. "Wielrennen heeft een uniek karakter en reizen en het verblijven in hotels is inherent aan de sport. Dat maakt ons kwetsbaar in deze coronacrisis", aldus Plugge.

"De gezondheid van renners, staf en publiek verdienen nu elke prioriteit, waarbij we ook rekening houden met omstandigheden die kunnen ontstaan zoals quarantaine, ziekte of ziekenhuisopname."

Wielercommentator Gio Lippens vertelt op Radio 1 dat ook Parijs-Nice in zijn geheel op instorten staat.

Donderdag werd al bekend dat de Italiaanse voorjaarsklassieker Strade Bianche helemaal werd afgelast. Daar kwam vrijdag ook de afgelasting van Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl