Berghuis over stift: 'Als je niet nadenkt, gebeuren vaak de mooiste dingen'

"Het kampioenschap vind ik nog niet reëel op dit moment, het winnen van de beker hebben we wel in eigen hand", reageerde uitblinker Steven Berghuis na afloop van de eclatante 7-1 zege van Feyenoord op NAC Breda.

De aanvoerder van de Rotterdammers had met drie treffers een enorm aandeel in het bereiken van de finale van de KNVB-beker.

Vooral de 5-0 op slag van rust was wonderschoon. Berghuis stiftte de bal schuin van het doel met rechts over doelman Nick Olij heen. "Ik heb het Rafael van der Vaart vaak zien doen. Het gebeurde gewoon. Als je niet nadenkt, gebeuren vaak de mooiste dingen."

Een heerlijke avond voor Steven Berghuis: een hattrick, 7-1 winst én de bekerfinale ANP

De wederopstanding van Feyenoord, na een desastreuze start met het vertrek van Jaap Stam als gevolg, is opmerkelijk te noemen. Met Dick Advocaat aan het roer is de bekerfinale een feit en lijkt de landstitel zelfs nog mogelijk.

"Het is een seizoen van uitersten", besefte Berghuis. "Ik hoop dat het niet snel ophoudt. De kwaliteit zat altijd wel in de ploeg. In het begin waren we niet fit, dat is langzaam gekomen. En na de winter spelen we geen Europa League meer. Daardoor kunnen we harder en gerichter trainen."

'Trainersleven kent ook regen'

Waar Berghuis een heerlijke bekeravond kende, wond aan de kant van het veld NAC-trainer Peter Hyballa zich veel vaker dan gewenst op. Hij zag zijn ploeg "echt goed beginnen", maar toen bij de 1-0 het hek eenmaal van de dam was, kreeg zijn team klap na klap te verwerken.

Hyballa na dramatische avond: 'Trainersleven kent niet alleen zon, ook regen'

"In korte tijd werd het 3-0 in zo'n groot stadion. Dan wordt het zwaar", reageerde de Duitser na afloop. "Dan staat het in de rust 5-0. Dan weet je ook wel dat we niet meer gaan winnen."

Is het dan vreselijk, om nog in de kou het veld op te moeten voor de tweede helft? "Nee, dat is niet vreselijk. Dat vind ik een uitdaging", aldus Hyballa. "Daarvoor word je trainer. Er is niet alleen zon, maar ook regen. Heel veel regen vandaag."

STER reclame