Deelnemers aan de marathon van Parijs 2019 AFP

Weer zijn er twee grote sportevenementen geschrapt vanwege het coronavirus. Deze keer gaat het om de marathons van Parijs en Rome. Eerder al werd de marathon van Tokio voor recreanten van het programma gehaald.

De marathon in de Franse hoofdstad zou gelopen worden op zondag 5 april, maar is verplaatst naar 18 oktober. In Rome wordt het evenement dit jaar helemaal niet meer georganiseerd. De loop stond daar gepland voor 29 maart.

De marathon van Parijs is één van de grootste ter wereld. Dit jaar hebben zich 65.000 hardlopers aangemeld voor de loop over 42,195 meter.

Abdi Nageeye tijdens de marathon van Rotterdam 2019 ANP

De marathon van Rotterdam wordt ook op 5 april gehouden. De organisatie heeft vooralsnog geen maatregelen aangekondigd. Het bedrijf Golazo organiseert naast de marathon van Rotterdam ook de City Pier City loop. Die gaat komende zondag 'gewoon' door.

"De organisatie houdt de ontwikkeling met betrekking tot het COVID-19 nauwlettend in de gaten en volgt de actuele updates en adviezen van het RIVM, GGD en GHOR Haaglanden", aldus Golazo in een verklaring.

STER reclame