Jakob Fuglsang is een van de blikvangers van Astana
NOS Wielrennen

Ook Astana zet streep door voorjaarsklassiekers

In navolging van andere wielerploegen laat ook Astana vanwege de uitbraak van het coronavirus voorlopig alle koersen aan zich voorbijgaan. De Kazachse ploeg, met blikvangers Aleksej Loetsenko en Jakob Fuglsang, blijft vijftien dagen aan de kant.

Dat houdt in dat Astana niet van start gaat bij de Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. De periode die de ploeg nu aangeeft, laat nog ruimte voor een start in Milaan-Sanremo. Die staat vooralsnog gepland op 21 maart.

Veiligheid voorop

In een statement op de website van Astana is te lezen dat het team de gezondheid van de renners en de staf vooropstelt en het virus niet verder wil verspreiden. "It's safety first", schrijft teambaas Aleksander Vinokoerov.

Mede vanwege het coronavirus zeiden ploegen als Ineos, Mitchelton-Scott en Groupama-FDJ al af voor wedstrijden in de komende weken. Jumbo-Visma besloot tot dusverre alleen de Strade Bianche te laten schieten.

Bora-Hansgrohe, de ploeg van onder andere Peter Sagan, verkende donderdagochtend nog wel het parcours van Strade Bianche.

RCS, de organisator van de Italiaanse voorjaarsklassiekers (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo), komt donderdagochtend bijeen met de lokale autoriteiten om te kijken of de koersen überhaupt nog door kunnen gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl