Studenten op een universiteit in Milaan
NOS NieuwsAangepast

Aantal corona-doden Italië van 79 naar 107, alle scholen en universiteiten dicht

Het aantal doden door het coronavirus in Italië is vandaag gestegen van 79 naar 107. Er zijn nu meer dan 3000 besmettingen vastgesteld in het land, meldden de autoriteiten woensdag.

De regering heeft besloten om alle scholen en universiteiten tot 15 maart te sluiten vanwege het coronavirus. Dat zegt de minister van Onderwijs.

"Met de sluiting wordt niet gezegd dat jongeren een risicogroep zijn. Dat zijn ze nergens ter wereld, ook niet in Italië", zegt correspondent Mustafa Marghadi. "De maatregel is bedoeld om verdere verspreiding tegen te gaan en ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen veilig blijven."

Wat vinden de Italianen daar zelf van?

Scholen dicht en niet meer zoenen in Italië: 'Ik ga er gewoon mee door'

"Ouders moeten een oplossing gaan zoeken", zei correspondent Angelo van Schaik eerder vandaag toen de regering de sluiting nog overwoog. "Als je kinderen thuis zijn en je hebt oma niet in de buurt, dan zul je thuis moeten blijven van je werk. Het heeft dus ook economische en sociale gevolgen."

Scholen in het noorden van het land, de regio die het zwaarst getroffen is, waren al dicht, evenals openbare gebouwen.

Geen publiek

De regering heeft ook bepaald dat de komende maand alle sportevenementen zonder publiek moeten worden afgewerkt. Die maatregel geldt zeker tot 3 april en heeft waarschijnlijk tot gevolg dat de drie Italiaanse voorjaarsklassiekers (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo) niet door kunnen gaan.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het bijzonder rustig in Italiaanse steden, zoals in Rome. Daar is 90 procent van de hotelovernachtingen geannuleerd.

Correspondent Mustafa Marghadi laat je in deze video zien hoe ongewoon stil het is in Rome:

Coronaluwte in Rome, nu een keer geen lange rijen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl