Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo (r) in actie in het heenduel met AC Milan
NOS Voetbal

Streep door bekerduel Juve-AC Milan, 'mogelijk maand geen sport in Italië'

De return tussen Juventus en AC Milan in de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi is alsnog afgelast vanwege zorgen om de uitbraak van het coronavirus. In Italië zijn dinsdag 27 mensen overleden aan het besmettelijke virus.

Het duel mocht in eerste instantie zonder publiek worden gespeeld. Nadat de ban op supporters in de regio Piemonte (waar Turijn ligt) echter was opgeheven, werd maandag bekend dat de fans van Juventus toch welkom waren.

De supporters van AC Milan moesten sowieso thuisblijven. In de regio Lombardije (waar Milaan ligt) zijn veel besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

Het stadsbestuur van Turijn bepaalde dinsdag echter alsnog dat de bekerwedstrijd niet door zou gaan. Het heenduel in Milaan eindigde half februari in een 1-1 gelijkspel.

'Maand geen sport'

Een wetenschappelijke commissie heeft de regering geadviseerd om de komende maand alle sportevenementen met toeschouwers in Italië te annuleren. Dat zou betekenen dat er onder meer een streep gaat door de Italiaanse voorjaarskoersen.

De Serie A houdt woensdag crisisberaad over de gevolgen van het coronavirus en de impact op het competitieschema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl