Sensationele zege vierdeklasser Saarbrücken, ook Bayern München bekert door

Duitse vierdeklasser stunt met bereiken halve finales DFB Pokal

FC Saarbrücken heeft voor een enorme stunt gezorgd door zich ten koste van Bundesligaclub Fortuna Düsseldorf te plaatsen voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. De koploper uit de Regionalliga Südwest, het vierde niveau, won na strafschoppen.

Naast Saarbrücken bereikte ook Bayern München de volgende ronde. De bekerhouder was in Gelsenkirchen met 1-0 te sterk voor Schalke 04.

Thriller

Saarbrücken is de eerste club ooit die als vierdeklasser de halve finales van het bekertoernooi bereikt. Het zag er lang naar uit dat de ploeg de zege zou pakken in de reguliere speeltijd.

Saarbrücken-doelman Daniel Batz viert het bereiken van de halve finales

Middenvelder Tobias Jänicke zette Saarbrücken in de eerste helft na een counter op 1-0. Düsseldorf, de nummer zestien uit de Bundesliga, probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren.

Rouwen Hennings kreeg in de slotfase de grootste kans, maar zijn strafschop werd gekeerd door Saarbrücken-keeper Daniel Batz. In de negentigste minuut kwam Düsseldorf via voormalig PSV'er Mathias Jørgensen alsnog op 1-1.

Na een doelpuntloze verlenging mondde de strafschoppenreeks uit in een thriller. Jørgensen miste de twintigste penalty en de Saarbrückers wonnen de serie met 7-6.

Bekerhouder Bayern bereikt halve finales DFB Pokal

Bij Bayern begon Joshua Zirkzee, die afgelopen weekend tegen Hoffenheim nog in de basis startte en scoorde, op de bank. De Nederlandse spits zag dat de thuisploeg na twaalf minuten in de buurt kwam van de openingstreffer.

Guido Burgstaller tekende namens Schalke voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Zijn volley belandde op de lat. Even later werd een doelpunt van Burgstaller afgekeurd vanwege buitenspel.

In de veertigste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Joshua Kimmich kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en volleerde raak.

Schalke kan tij niet keren

Na rust was Bayern een aantal keer dicht bij de 2-0. Philippe Coutinho raakte de lat, een schot van Serge Gnabry werd gekeerd en Leon Goretzka kopte van dichtbij over.

Aan de andere kant kreeg invaller Benito Raman de beste mogelijkheid om voor de gelijkmaker te zorgen. Zijn schot vanuit kansrijke positie was echter te slap. Vlak voor tijd miste ook Burgstaller nog een kans op de 1-1.