Avalon Aardoom tijdens de NK shorttrack in 2018
NOS Sport

Hartafwijking dwingt shorttrackster Aardoom te stoppen met haar sport

Shorttrackster Avalon Aardoom moet vanwege haar gezondheid een punt zetten achter haar carrière. Het 22-jarige talent heeft een aangeboren hartafwijking, waar ze zes jaar geleden aan werd geopereerd. Desondanks werd ze in 2018 opgenomen in de nationale selectie en werd ze tweede op de NK.

Vorig seizoen kreeg Aardom te maken met een zware terugslag. Ze kwam tijdens een fietstraining plots bewusteloos in de berm terecht. Dat leidde tot een periode zonder shorttrack en medische onderzoeken. Daaruit bleek dat Aardoom nog steeds kampt met een hartafwijking en dat het niet meer verantwoord is om aan topsport te doen.

Droom kapot

"Natuurlijk zou ik het liefst blijven shorttracken, maar het gaat gewoon niet meer", aldus Aardoom, die de klap wel even moet verwerken. "Vreselijk balen, want mijn olympische droom is in duigen gevallen."

Aardoom vertrekt binnenkort naar Canada om aan haar herstel te werken en meer onderzoeken te ondergaan. "Ik heb geen idee hoelang dit gaat duren, maar hoop vooral weer snel gezond te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl