Reshmie Oogink tijdens de Spelen in 2016 ANP

De Nederlandse taekwondobond heeft interesse om het Europees olympisch kwalificatietoernooi (OKT) te organiseren. Het OKT zou half april in Milaan plaatsvinden, maar daar is door de uitbraak van het coronavirus een streep door gezet.

Vier landen, waaronder dus Nederland, hebben bij de wereldtaekwondobond (WTF) aangegeven de organisatie van het toernooi over te willen nemen. Volgens bestuurslid Rakesh Gajadhar van de Nederlandse bond is het nog onduidelijk wanneer de beslissing valt.

"Wij hebben aangegeven dat we het toernooi in Eindhoven willen houden. Daar zitten wel nog haken en ogen aan. De sporthal is tijdens het oorspronkelijke weekend van het OKT al bezet, dus wij zouden het toernooi dan een weekend eerder willen houden." Dat zou dan op 11 en 12 april zijn.

Eerder al werd door de uitbraak van het coronavirus het Aziatische OKT verplaatst van China naar Jordanië.

Dutch Open

Dit weekend is de Dutch Open in Eindhoven. Een kleine 2000 sporters uit verschillende landen doen mee aan de belangrijkste taekwondo-wedstrijd op de Nederlandse kalender.

De Italiaanse selectie heeft aangegeven niet te zullen komen in verband met de uitbraak van het virus. Zij trainen normaal gesproken in Milaan.

Vier jaar geleden nam een Nederlandse taekwondoka deel aan de Spelen, Reshmie Oogink. Zij zal nu ook weer deelnemen aan het OKT, net zoals Bodine Schoenmakers (-57 kg), Adil Belkadi (-58 kg), en Fahd Zaouia (-68 kg).

Ook de in Nederland trainende Dina Pouryunes maakt kans, zij maakt deel uit van vluchtelingenteam van het IOC.

STER reclame