Denise Betsema (links) op het podium met Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst na de veldrit in Middelkerke
NOS Wielrennen

Ploeg stelt vertrouwen in veldrijdster Betsema: contract tot 2025

Veldrijdster Denise Betsema heeft haar contract bij de Belgische wielerploeg Pauwels Sauzen-Bingoal verlengd tot eind 2024.

De Texelse keerde in januari terug in het veld na een schorsing van een half jaar vanwege het gebruik van anabole steroïden. Omdat Betsema kon aantonen dat de verboden stoffen door een vervuild voedingssupplement in haar lichaam waren gekomen bleef de straf van de internationale wielrenunie UCI beperkt.

"Het wederzijds vertrouwen is enorm", aldus Betsema, die altijd volhield onschuldig te zijn. "Het team is mij blijven steunen in de moeilijke periode die ik achter de rug heb, en ik heb die steun echt wel als bijzonder ervaren. Ik voel me hier ook heel erg op mijn plek. Dat geeft rust."

Bekijk hieronder een interview met Betsema, nadat haar dopingschorsing werd opgeheven.

Betsema: 'Een stof die niet aanwezig had mogen zijn, was er toch'

Betsema brak eind 2018 door in het profcircuit met maar liefst vijftien overwinningen waaronder de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de Superprestige-veldrit van Middelkerke.

Op 27 januari 2019 liep ze bij een controle na afloop van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide tegen de lamp.

Bijna een jaar later maakte ze haar rentree in de veldrit van Zonnebeke en werd meteen tweede. Eind februari schreef ze in Leuven voor het eerst weer een veldrit op haar naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl