Denise Betsema Orange Pictures

Denise Betsema, die voor zes maanden geschorst was vanwege overtreding van de dopingregels, is bij haar rentree in het veld als tweede geëindigd in een veldrit in het Belgische Zonnebeke.

Betsema testte twee keer positief op anabole steroïden, maar kon de UCI ervan overtuigen dat een vervuild supplement daar de oorzaak van was. Daarop werd ze slechts voor zes maanden geschorst. De Luxemburgse Christine Majerus was haar te vlug af in Zonnebeke.

"Het doet me deugd om me weer crosser te voelen, maar na de wedstrijd doet het toch wel wat pijn. Het ontbreekt me duidelijk nog aan wedstrijdritme en ik ben dan ook zeer tevreden met die tweede plaats. De laatste loopstrook heeft me de das omgedaan", aldus Betsema na afloop.

Van der Poel en Van Aert

Mathieu van der Poel won de wedstrijd bij de mannen. Hij bleef de Belg Wout van Aert, die in december zijn rentree maakte na lang blessureleed,voor. Van Aerts landgenoot Jens Adams werd derde.

De 25-jarige Van der Poel versnelde halverwege de wedstrijd en reed de laatste rondes eenzaam aan kop. "Vanaf de start voelde ik me redelijk goed. Het was tussen de wielen van de concurrenten door soms wat zoeken naar de juiste lijnen. Maar toen ik op kop kwam te liggen, was dat probleem meteen opgelost. Ik kon zo kiezen waar ik heen wilde", aldus de renner van Alpecin-Fenix.

STER reclame