AFP
NOS Wielrennen

Veldrijdster Betsema mag weer in actie komen na schorsing

Veldrijdster Denise Betsema mag weer in actie komen. Dat heeft wielerunie UCI bepaald. De nog net 26-jarige Nederlandse werd begin april 2019 op non-actief gezet na een positieve test op anabole steroïden.

Betsema liep tegen de lamp bij een controle op 27 januari 2019 na afloop van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Een paar maanden later werd bekend dat ook in de B-staal van op de Texel wonende veldrijdster afwijkende anabole waarden waren aangetroffen.

Betsema, die vorig jaar doorbrak in het profcircuit met maar liefst vijftien overwinningen waaronder de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de Superprestige-veldrit van Middelkerke, hield vol dat ze onschuldig was.

Zaterdag weer aan de start

De UCI schorste haar uiteindelijk voor zes maanden, waardoor ze direct weer in actie mag komen. De feitelijke schorsingsperiode duurde van 5 april tot en met 4 oktober 2019.

Betsema, die vorig seizoen ook brons greep op de EK en als vierde finishte op de WK, staat komende zaterdag bij de Kasteelcross in het Belgische Zonnebeke alweer aan de start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl