Het protocol voor thuisisolatie van patienten besmet met het coronavirus
NOS Nieuws

Ook vrouw in Delft heeft corona, zevende geval in Nederland

Ook in Delft is bij een vrouw het coronavirus vastgesteld. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekendgemaakt. De 23-jarige vrouw is vorige week in Lombardije, in Noord-Italië, geweest en heeft het virus daar waarschijnlijk opgelopen. Ze verblijft in thuisisolatie.

De vrouw heeft geen contact gehad met de andere besmette patiënten, in Loon op Zand en Diemen. De GGD Haaglanden is een onderzoek gestart naar de mensen met wie de vrouw de afgelopen dagen in contact is geweest. Zij moeten twee keer per dag hun temperatuur opmeten en zich bij gezondheidsklachten bij de GGD melden.

In totaal zijn er nu zeven gevallen van coronabesmetting in Nederland vastgesteld. De eerste besmettingen waren bij een man uit Loon op Zand en een vrouw uit Amsterdam. Vandaag werd duidelijk dat van beide patiënten ook twee gezinsleden besmet zijn met het virus.

Rotterdam

Ook in Rotterdam is een verdenking van een nieuwe besmetting met het coronavirus. De man of vrouw is zaterdag opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum en is eenmaal positief getest op het virus, zegt het RIVM.

De uitslag van een tweede test wordt morgenochtend verwacht. Pas als iemand twee keer positief test op het virus, is er sprake van een besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl