NOS NieuwsAangepast

Gezinsleden corona-patiënten Amsterdam en Tilburg ook besmet

Gezinsleden van de Amsterdamse vrouw en de man uit Loon op Zand die zijn besmet met het coronavirus, zijn ook besmet geraakt. Het gaat om de partner en het jongste kind van de vrouw uit Amsterdam en de vrouw en dochter van de man uit Loon op Zand, zo heeft het RIVM bekendgemaakt.

De Amsterdamse vrouw heeft nog twee kinderen: zij zijn niet besmet. Haar partner en jongste kind gaan in thuisisolatie, de niet-besmette kinderen gaan in thuisquarantaine bij familieleden. Zij gaan voorlopig ook niet naar school. De gezinsleden waren preventief al in afzondering geplaatst.

De komende dagen wordt onderzocht met wie de partner en het besmette kind contact hebben gehad. Het jongste kind bezoekt een kinderdagverblijf in Amsterdam Zuidoost. Die crèche besloot gisteren preventief voor twee weken dicht te gaan.

Volgens minister Bruins was dat een verstandige maatregel:

Bruins: 'Ook partner en jongste kind van besmette vrouw drager van het virus'

Ook de echtgenote en dochter van de besmette man uit Loon op Zand blijken het coronavirus bij zich te dragen. Zij gaan in thuisisolatie.

De man ligt sinds woensdag in een ziekenhuis in Tilburg. Andere mensen met wie hij omging, zijn negatief getest, zegt het RIVM.

Zowel de man uit Loon op Zand als de vrouw uit Amsterdam is in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest, waar veel meer mensen met het virus zijn besmet. De vrouw werkt in het Amsterdam UMC. Ze doet geen werk waarbij ze met patiënten in contact komt.

Informatielijn

Vanwege de verspreiding van het coronavirus heeft het kabinet gisteren een speciaal informatienummer geopend: 0800-1351. Dat is al meer dan duizend keer gebeld. De website van het RIVM is ruim een miljoen keer geraadpleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl