Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PEC Zwolle heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In een onwaarschijnlijke slotfase werd met 4-3 gewonnen van Vitesse, waardoor de Zwollenaren een plekje stijgen op de ranglijst in de eredivisie.

Bij het aanbreken van de laatste minuut was het nog 2-2, maar een discutabele penalty (ongelukkig hands) en twee klutsgoals later was het de thuisclub die met een zege van het veld stapte.

De concurrenten Fortuna Sittard (tegen VVV) en ADO Den Haag (tegen Heracles) bleven steken op een gelijkspel, waardoor het elftal van John Stegeman zich de grote winnaar van de avond mag noemen onderin de eredivisie. PEC Zwolle staat nu in elk geval voor een week op de veilige vijftiende plek.

Zwolle leek de ellende aanvankelijk over zichzelf af te roepen. Nog geen minuut nadat Dean Huiberts de 1-0 van Gustavo Hamer had opgezet, blunderde Yuta Nakayama met een te korte terugspeelbal en maakte Tim Matavz gelijk.

Bryan Linssen (rechts) feliciteert doelpuntenmaker Tim Matavz ProShots

Uitgerekend Oussama Tannane, die onder Stegeman bij Heracles uitgroeide tot een revelatie in de eredivisie, werd daarna de grote kwelgeest van PEC Zwolle.

Voor rust maakte de Marokkaanse technicus met een doffe knal de 1-2, in de extra tijd leek hij Vitesse met een van richting veranderde vrije trap een punt te bezorgen. Zwolle dacht namelijk de buit al binnen te hebben na een schuiver van Kenneth Paal en de rake strafschop van invaller Reza Ghoochannejhad.

Toch bleven de punten in Zwolle, doordat een kopbal van Pelle Clement via Remko Pasveer in het doel verdween.

Bekijk hieronder de reacties van Pelle Clement, Bram van Polen en Edward Sturing:

Matchwinner Clement verbaast vriend en vijand: 'Past in deze wedstrijd'
Statistieken PEC Zwolle-Vitesse:

STER reclame