Bekijk de samenvatting van AZ - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

AZ, de nummer twee van de eredivisie, heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen en is koploper Ajax (dat met 1-0 onderuit ging bij Heracles Almelo) tot drie punten genaderd.

Aanvoerder Teun Koopmeiners speelde een hoofdrol. AZ kregen drie strafschoppen, waarvan hij er twee benutte. De eerste kans vanaf meter miste hij. Het was Koopmeiners' eerste gemiste strafschop in Alkmaarse dienst na zestien succesvolle pogingen.

Koopmeiners twijfelde niet na misser

"Het was prettig voor mij dat we nog twee penalty's kregen, dan kun je het met volle overtuiging gelijk rechtzetten", zei Koopmeiners na afloop. "Ik vond dat ik 'm weer moest nemen en niets afschuiven op iemand anders."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Teun Koopmeiners, AZ-coach Arne Slot, scheidsrechter Jochem Kamphuis over de dubieuze eerste strafschop en PEC Zwolle-coach John Stegeman.

AZ kon de winst na drie nederlagen in de vijf voorgaande eredivisieduels en een gelijkspel in de Europa League goed gebruiken. De thuisploeg had weinig te duchten van PEC. De Zwollenaren hadden van hun laatste zeven wedstrijden er maar één weten te winnen.

De eerste strafschop voor AZ leek discutabel en de misser van Koopmeiners voelde als gerechtigheid voor PEC. De tweede en derde penalty schoot de aanvoerder van de thuisploeg onberispelijk binnen.

De Wit en Boadu scoren niet

AZ had meer goals kunnen maken. Invaller Dani de Wit had met z'n afstandsschoten echter geen succes en Myron Boadu faalde oog in oog met doelman Michael Zetterer.

Statistieken AZ - PEC Zwolle

STER reclame