Verwoestende uithaal Dessers betekent nieuwe dreun voor Ajax

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Ajax

Ajax heeft na de Europese deceptie tegen Getafe van donderdag opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. In Almelo moesten de Amsterdammers na een prachtige goal van Cyriel Dessers het hoofd buigen voor Heracles: 1-0.

Na een uittrap van doelman Janis Blaswich zette Dessers Ajax-verdediger Blind slim weg waarna de topscorer van de eredivisie zijn vijftiende goal van het seizoen over Andre Onana in het doel knalde. De treffer kwam op basis van het spelbeeld niet uit de lucht vallen.

Kansen zat

Zonder spelmaker Hakim Ziyech, die niet helemaal fit was en werd gespaard voor de return donderdag tegen Getafe, was Ajax vanaf de start slordig. In de beginfase kreeg Dessers al mogelijkheden na balverlies van Ryan Gravenberch, de vervanger van Ziyech.

Klaas-Jan Huntelaar
    Ryan Babel tegen Heracles
    Ryan Gravenberch na een gemiste kans

Aan de andere kant waren er voor rust ook kansen zat voor Ajax. Zo schoot Ryan Babel in kansrijke positie ver naast, zag Gravenberch zijn inzet gekeerd worden door Orestis Kiomourtzoglou, werd een kopbal van Nicolás Tagliafico gestopt door Blaswich, schoot Donny van de Beek op de lat en belandde een terugspeelbal van Maximilian Rossmann bijna in eigen doel.

Zelfde uitslag als vorig jaar

Voor Heracles was Dessers gevaarlijk na een fout van Perr Schuurs (redding Onana). En bij een counter schoot hij voorlangs.

• ANP
    Cyriel Dessers

Heracles-keeper Blaswich hield na rust Dusan Tadic van scoren af, maar zijn collega Onana had het in de tweede helft drukker. Zo moest de Ajax-doelman een schot van Delano Burgzorg in de korte hoek en een uithaal van Dessers onschadelijk maken.

Op de uithaal van Dessers had Onana echter geen antwoord. Net als vorig seizoen won Heracles daardoor in eigen huis met 1-0 van Ajax.

Door de vierde eredivisienederlaag van het seizoen blijft Ajax op 53 punten staan, na 23 wedstrijden, en is het gat met AZ geslonken tot drie punten. Komende zondag staat Ajax-AZ op het programma.