Ten Hag: 'Geven achterin te veel weg'

"Dit zijn niet de resultaten waar we van uitgaan, dit hoort niet bij ons", sprak Ajax-trainer Erik ten Hag na de 1-0 nederlaag bij Heracles Almelo, de tweede nederlaag op rij, na het 2-0 verlies bij Getafe van donderdag.

"We dingen voorin te weinig af en geven achterin te makkelijk kansen weg", vatte Ten Hag de huidige problemen van Ajax samen. De dip is volgens hem het directe gevolg van het gemis van enkele spelers. "We missen een paar sterkhouders. Als die terug zijn, heb ik goede hoop dat we weer beter gaan spelen."

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Ajax Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Daarmee doelde Ten Hag onder anderen op Quincy Promes, Joël Veltman en Hakim Ziyech. Laatstgenoemde werd, anderhalve week na zijn rentree na een kuitblessure, gespaard. "Het was te snel na donderdag. We moeten met hem geen risico nemen. In maart en april moet hij aan boord zijn."

"En andere spelers die net terug zijn, moeten weer in vorm geraken", voegde Ten Hag eraan toe.

Blind schuldbewust

Met die laatste opmerking doelde Ten Hag met name op Daley Blind. De verdediger liet zich bij het doelpunt wegzetten door Cyriel Dessers en nam dat zichzelf kwalijk. "Te veel spelers waren onder de maat, inclusief ik zelf", zei Blind. "Dan maak je het jezelf moeilijk."

Daley Blind: 'Te veel spelers onder de maat'

Voor Blind was de wedstrijd een bevestiging dat hij na zijn terugkeer na afwezigheid vanwege een ontstoken hartspier nog niet op zijn oude niveau zit. "Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar ik ben er dan ook acht weken uit geweest."

Toch hoeft Ajax zich volgens Blind geen zorgen te maken: "Geen paniek, we staan nog steeds bovenaan."

Kijk hieronder naar de reacties van matchwinner Cyriel Dessers en Heracles-trainer Frank Wormuth.

STER reclame