Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo-Fortuna Sittard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook in de zevende competitiewedstrijd van dit kalenderjaar is VVV-Venlo ongeslagen gebleven. In een weinig verheffend duel werd in eigen huis 0-0 gespeeld met Fortuna Sittard, waardoor de Noord-Limburgers drie punten voorsprong houden op de zuidelijke provinciegenoot.

De gasten, die nog geen uitduel wonnen dit seizoen, hadden veel de bal, maar deden er weinig mee. Ondertussen wachtte VVV vooral af. dat speelbeeld veranderde nauwelijks, waardoor de wedstrijd tussen de nummer veertien en vijftien van de eredivisie geen moment kon bekoren. Alleen Amadou Ciss van Fortuna zorgde met een kopbal even voor opwinding.

Punt te veel

Ook na rust weigerden beide Limburgse clubs aan klantenbinding te doen. Pas in de slotfase kreeg Jerome Sinclair de handen van het thuispubliek op elkaar met een schot in de hoek. Doelman Alexei Koselev had er echter goed het oog in. Besluiteloosheid speelde VVV-aanvaller Jonathan Opoku parten na een korte solo.

En zo bleef de 0-0 op het scorebord staan, een stand waarmee beide ploegen wel leken te kunnen leven, maar waarmee ze beiden eigenlijk te veel kregen.

Maar daardoor mag Hans de Koning zich wel de eerste VVV-trainer noemen die in zijn eerste zeven eredivisieduels ongeslagen blijft. De Koning heeft de Noord-Limburgse club sinds de winterstop onder zijn hoede.

'Doen het samen', bezweert De Koning, Ultee zit met dubbele gevoelens
Statistieken VVV-Venlo - Fortuna Sittard

STER reclame