De Koning start bij VVV: 'We willen graag naar boven kijken'

Onder leiding van Hans de Koning is VVV-Venlo vrijdag begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Aan de nieuwe trainer de taak om de Limburgse club in de eredivisie te houden.

De Koning vertrouwt erop dat dit gaat lukken. "Ik denk dat er hartstikke veel kwaliteit in de groep zit", zei de 59-jarige Rotterdammer na zijn eerste training in Venlo. "We willen graag naar boven kijken, zonder angst voor de ploegen die onder ons staan."

Opvolger Maaskant

Half december werd bekend dat VVV De Koning heeft aangesteld tot het einde van het seizoen. De club staat met vijftien punten uit achttien duels op de teleurstellende zestiende plek in de eredivisie, met alleen ADO Den Haag (dertien punten) en RKC Waalwijk (elf) onder zich.

Begin november nam VVV afscheid van Robert Maaskant, na acht nederlagen op rij met als dieptepunt de uitschakeling in het bekertoernooi door de amateurs van Groene Ster. Onder leiding van interim-trainer Jay Driessen won VVV direct van FC Twente en enkele weken later thuis ook van FC Emmen.

Bekijk in de carrousel hieronder interviews met technisch manager Stan Valckx en directeur Marco Bogers:

VVV kijkt ondertussen ook naar de langere termijn. De club wil graag structureel in de eredivisie blijven spelen. Het daarvoor benodigde geld moet onder meer komen van regionale investeerders.

"We zijn erin geslaagd om een eerste groep investeerders aan ons te binden", aldus directeur Marco Bogers. "De eerste twee van de beoogde vier miljoen euro is binnen. Meer gesprekken met investeerders vinden nu plaats."

De eerste officiële wedstrijd van VVV na de winterstop is zondag 19 januari, thuis tegen PSV.

STER reclame