Belg Stuyven troeft landgenoot Lampaert af en wint 75ste Omloop Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 75ste Omloop het Nieuwsblad, het begin van het klassieke wielervoorjaar, is gewonnen door Jasper Stuyven. De Belg van Trek-Segafredo troefde na exact tweehonderd kilometer tussen Gent in Ninove zijn landgenoot Yves Lampaert af in de sprint.

De Deen Søren Kragh Andersen werd achter de Belgen derde. De Nederlander Mike Teunissen werd zesde en was daarmee beste Nederlander.

Zware omstandigheden

Nadat regen, wind en waaiers de eerste uren hadden gekleurd, begon de finale met een kopgroep van acht: Tim Declercq en Lampaert (Deceuninck), Kragh Andersen (Sunweb), Matteo Trentin (CCC), Stuyven (Trek), Frederik Frison (Lotto) en Teunissen (Jumbo).

De renners passeren een molen in de Omloop Het Nieuwsblad ANP

Achter de acht stuurde Teunissens ploeg Eenkhoorn in de tegenaanval om als pion te dienen voor kopman Wout van Aert. Die kwam ook, maar zij konden het gat naar de kop niet dichten.

De beslissing viel op de Muur. Lampaert en Stuyven stampten door en alleen Kragh Andersen wist op de top aan te sluiten. In de straten van Ninove viel Lampaert aan, maar Stuyven won in een Vlaamse sprint-à-deux.

Bekijk hieronder de reactie van Teunissen na zijn zesde plaats.

Teunissen: 'Voelde de laatste dertig kilometer al dat het op was'

Bij de vrouwen was er Nederlands succes. Daar ging de winst naar Annemiek van Vleuten. De 37-jarige veelvraat fietste haar eerste koers in de regenboogtrui en won direct. Ze plaatste een aanval op de Muur en kwam solo over de meet.

Uitslag Omloop Het Nieuwsblad

STER reclame