Annemiek van Vleuten komt solo over de finish in de Omloop
NOS Wielrennen

Van Vleuten begint wielerseizoen in regenboogtrui met zege in Omloop

Annemiek van Vleuten is het seizoen overtuigend begonnen met winst in Omloop Het Nieuwsblad, de openingswedstrijd van het klassieke wielervoorjaar.

De 37-jarige wereldkampioene kwam zaterdagmiddag, in haar eerste race in de regenboogtrui, solo over de finish in Ninove. Het is de eerste keer dat Van Vleuten de Belgische klassieker wint.

Zonder de zieke oud-winnares Anna van der Breggen begonnen de rensters aan de 122,9 kilometer van Gent naar Ninove.

Slagregen en windstoten teisterden de koers, maar dat weerhield Marieke van Witzenburg, Maaike Boogaard en Femke Markus niet van een vroege aanval.

Van Vleuten slaat slag op Muur

De favorieten bleven rustig tot aan de voet van de Muur, waar Van Vleuten haar slag sloeg. Floortje Mackaij en titelverdedigster Chantal Blaak probeerden te volgen, maar wisten op de top dat het om plek twee ging.

Bekijk hieronder de reactie van Van Vleuten, die zichzelf heeft verbaasd met de winst.

Winnares Van Vleuten: 'Ik had niet verwacht hier nu al te staan'

"Ik wist dat ik een goede voorbereiding had gedraaid, maar ik had niet verwacht dat ik hier al zou staan en het verschil op de Muur zo kon maken", vertelde Van Vleuten na afloop.

"Ik wilde vanaf onderaan aangaan en pas bovenop om me heen kijken. Maar het werd al vrij snel heel stil om me heen. Wat dat betreft moest ik denken aan mijn solo in Yorkshire, waar ik wereldkampioen werd. Ook toen werd het heel stil."

Bastianelli troeft Nederlanders af

De achtervolgingsgroep eindigde op 40 seconden. De Italiaanse Marta Bastianelli won de sprint, voor de Nederlanders Mackaij, Blaak en Ellen van Dijk.

In februari was Van Vleuten op trainingskamp in Colombia, waar ze een maand op hoogte verbleef. Verslaggever Han Kock zocht haar op en maakte onderstaande reportage.

Van Vleuten wringt zichzelf uit in bergen van Colombia: 'Dit is genieten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl