Kees van Wonderen als trainer van Oranje onder 17
NOS Voetbal

Van Wonderen vanaf volgend seizoen hoofdtrainer Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Van Wonderen tekent voor twee seizoenen in Deventer. Hij volgt Jack de Gier op, die een aflopend contract heeft.

Het is voor vijfvoudig international Van Wonderen zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Na zijn actieve carrière was hij onder meer bondscoach bij Nederland onder 17, waarmee hij Europees kampioen werd in 2018.

Ook was hij assistent van Steve McClaren bij FC Twente in 2010, het jaar waarin de landstitel werd veroverd.

Vertrek bij Oranje

Tijdens de kwalificatie voor het EK van komende zomer was Van Wonderen assistent van bondscoach Ronald Koeman. Na plaatsing voor het EK maakte Van Wonderen bekend te stoppen als assistent bij Oranje.

Hij liet toen weten dat zijn werkzaamheden bij het team niet overeen kwamen met zijn persoonlijke ambities als trainer. "Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken", aldus technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles, die Van Wonderen goed kent.

Kees van Wonderen (l) en Paul Bosvelt

De twee waren tijdens hun spelerscarrière steunpilaren bij Feyenoord, toen het in 1999 kampioen werd en drie jaar later de UEFA Cup veroverde.

"Kees heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers", aldus Bosvelt. "Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau."

Toekomst De Gier

Waar de toekomst van De Gier ligt, is nog niet duidelijk. "Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild", laat hij weten op de website van de club. "Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren. Zo gaat het in het voetbal."

Go Ahead Eagles staat momenteel vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl