Kirsten Wild pakte in Berlijn al de wereldtitel op de scratch. Vandaag rijdt ze het omnium AFP

Een blik op de tabel met al onze uitzendingen (onderaan deze pagina) leert dat het geen rustig dagje wordt voor de sportliefhebber. De NOS biedt vandaag schaatsen, baanwielrennen, zeilen en voetbal - en de eerste twee sporten ook nog eens live in beeld.

WK schaatsen

Op het ijs van Hamar wordt om 17.30 uur het startschot gegeven voor de WK sprint. Namens Nederland verschijnen Jutta Leerdam, Letitia de Jong, Jorien ter Mors, Kai Verbij, Dai Dai Ntab en Kjeld Nuis op het ijs.

NOS

Wie vanaf 17.15 uur inschakelt op NPO 2, NOS.nl of NPO Radio 1 krijgt alle actie mee vanuit het Vikingskipet in Noorwegen.

WK baanwielrennen

De WK baanwielrennen zijn al toe aan de derde dag. Op het programma staan vandaag onder andere het omnium (met Kirsten Wild) en de sprint bij de vrouwen en de kilometer bij de mannen (met Theo Bos en Sam Ligtlee).

De livestream op NOS.nl en in de NOS-app begint om 18.30 uur en loopt tot 22.20 uur. De hoogtepunten komen nog eens voorbij in een extra Studio Sport om 23.49 uur op NPO 1.

WK zeilen

Er is nog een derde WK gaande, maar dan een stuk verder van huis: in Australië wordt gezeild om wereldtitels.

De ogen zijn daar vooral gericht op Marit Bouwmeester, Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe. Op deze site is nu al te lezen en te zien hoe Bouwmeester zich sinds vanmorgen voor de vierde keer wereldkampioen mag noemen en hoe Badloe de strijd om het olympisch ticket lijkt te gaan winnen van zijn vriend Van Rijsselberghe. De zeilers hebben ook al een reactie gegeven.

Later op de dag zijn reportages over de Nederlandse zeilers en surfers ook te zien in het NOS Journaal van 13.00 uur en het Sportjournaal van 18.45 uur.

Eredivisie

En dan is er natuurlijk ook nog voetbal, want bij de NOS trappen we inmiddels iedere speelronde traditiegetrouw af met Eredivisie op Vrijdag.

Dat programma begint om 23.49 uur op NPO 1. Daarin onder andere een samenvatting van Willem II-FC Groningen.

De uitzendingen van vrijdag 28 februari

13.10 uur Sport in NOS Journaal NPO 1
17.00 uur Nieuws en Co/Langs de Lijn (schaatsen) NPO Radio 1
17.15 uur Studio Sport (schaatsen) NPO 2, NOS.nl en NOS-app
18.30 uur Livestream WK baanwielrennen NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.14 uur Eredivisie op vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.49 uur Studio Sport NPO 1

STER reclame