Bouwmeester zeilt in Sorrento naar vierde wereldtitel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Marit Bouwmeester heeft bij de WK zeilen in Melbourne voor de vierde keer de wereldtitel gewonnen in de Laser Radial-klasse. De Friezin hield een kleine marge van twee punten over op haar landgenote Maxime Jonker (42 om 44).

Bouwmeester eindigde in de laatste race slechts als 29ste, maar kon deze uitslag wegstrepen, omdat dit haar slechtste resultaat van het toernooi was. Ze pakte het goud eerder in 2011, 2014 en 2017. In 2018 en 2019 moest ze zich tevreden stellen met zilver.

Jonker eindige in de laatste race als vijfde en klom daardoor op naar de tweede plaats. Ook Daphne van der Vaart (zevende met 67 punten) en Mirthe Akkerman (tiende met 71 punten) eindigden in de toptien.

Wereldkampioene Bouwmeester trots op 'Team Turbo'

Bouwmeester was al zeker van kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ze reist komende zomer als titelhoudster naar Tokio.

"Het was een goede week voor mij, al waren de omstandigheden vandaag behoorlijk lastig", zei Bouwmeester in een gesprek met ILCA.

'Badloe en Van Rijsselberghe verdienen het allebei'

Ze vertelde ook over de strijd in de RS:X-klasse tussen windsurfers Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe, nummers één en twee van het klassement en die voor een olympisch startbewijs knokken.

"Iedereen in Nederland volgt het. Het is een bijzondere situatie met twee ontzettend sterke mensen. Ze verdienen het allebei om naar Tokio te gaan", aldus Bouwmeester.

Marit Bouwmeester (links) en Maxime Jonker Jon West Photography

STER reclame