NOS Voetbal

Ten Hag toch tevreden na exit: 'Houding was goed, meenemen naar AZ'

Spel Ajax stemt Ten Hag hoopvol: 'Geweldige spirit in de ploeg'

Met een kleine overwinning (2-1) heeft Ajax vroegtijdig afscheid genomen van de Europa League. Maar belangrijker nog vond trainer Erik ten Hag dat zijn elftal de juiste mentaliteit heeft getoond tegen het geslepen Getafe.

"Het is bijna aandoenlijk, de manier hoe ze spelen. En om daar dan niet op te reageren", zei Ten Hag op de persconferentie over het optreden van de Spanjaarden. "Je wilt tempo in de wedstrijd krijgen en dat krijg je er niet in."

Getafe treuzelde wederom dat het een lieve lust was, om de haverklap gingen spelers naar de grond. Daar was veel over gezegd en geschreven na het eerste duel, tot woede van Ten Hags collega José Bordalás.

Valse beschuldigingen

De winnende trainer sprak van valse beschuldigingen. "Ik moet mijn team juist een compliment maken. We hebben goed gespeeld, we waren beter."

Niet alleen tijdens hun analyses verschilden de beide oefenmeesters van mening, tijdens de wedstrijd kregen ze het ook al aan de stok. Dat kostte ze allebei een gele kaart.

Pro Shots
Donny van de Beek baalt na de uitschakeling

"Ik kom voor mijn spelers op. De coach van de tegenpartij heeft zich niet te bemoeien met mijn spelers", aldus Ten Hag, die zeer te spreken was over de instelling van zijn eigen elftal. "Er zat een geweldige spirit in de ploeg. De houding was goed. Dat moeten we meenemen naar de wedstrijd van zondag tegen AZ."

Koppositie eredivisie

Dan komen de Alkmaarders naar de Johan Cruijff Arena, voor een directe strijd om de koppositie in de eredivisie. Carel Eiting, die met een vrije trap aan de basis stond van de winnende treffer, wilde geen woorden meer vuilmaken aan Getafe. "Wij kijken nu alleen naar onszelf."

"Ik denk dat we ons vandaag van de betere kant hebben laten zien, terecht hebben gewonnen. Maar daar koop je niets voor. We hebben uit te weinig laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl