De bolide van Verstappen onder het zeil Reuters

Voor Max Verstappen is de voorlaatste testdag op het circuit van Barcelona met de nodige hobbels verlopen.

De Nederlander belandde in het derde uur van de ochtendsessie in de grindbak, waarna zijn nieuwe RB16 moest worden weggetakeld. Daarvoor was Verstappen ook al een keer gespind, toen zonder grote gevolgen. Uiteindelijk keerde hij nog terug op de baan, maar hij kwam niet verder dan 31 ronden. "Alles lijkt in elk geval te werken", bleef de coureur positief.

Verstappen stond aan het einde van de dag uiteindelijk zesde met de 1.17.738.

Waar Verstappen in Barcelona een echte kilometervreter was tijdens de eerste testdagen, stond de teller donderdag pas op tien rondjes toen hij zijn bolide in de grindbak parkeerde.

"Ik zag bij het terugkijken van de beelden dat er een natte plek was op de baan. Die kon ik vanuit de auto niet zien. Er was geen schade, maar voor de auto weer terug is in de garage en het grind is verwijderd, ben je dertig minuten verder", legde hij het oponthoud uit.

Dat lage rondenaantal was ook een gevolg van het feit dat hij pas laat de natte baan op ging. Een dik uur na de start reed hij het Spaanse circuit op, om snel daarna weer de garage op te zoeken.

Vijfde tijd

Uiteindelijk ging het twee keer mis op het circuit, maar in de slotfase keerde de kopman van Red Bull toch nog terug op het circuit. "Het weer zat niet echt mee. Het was niet de ideale ochtend, maar dat is voor iedereen niet", zei Verstappen na de sessie. "We hebben wel de dingen die we wilden doen gedaan. We weten dat het goed zit met de wagen en de motor. We testen nu wat andere dingen uit."

De snelste op het circuit was Sebastian Vettel, die net als Verstappen in bocht vijf even de controle over zijn bolide verloor maar de Ferrari wel zelf terugkreeg op de baan. De Duitser reed als enige een rondje onder de 1 minuut en 17 seconden (1.16,841). Het is de eerste keer tijdens de testdagen in 2020 dat Ferrari een sessie als snelste afsluit.

Alexander Albon, die de middagsessie voor zijn rekening nam bij Red Bull, ging ruim vijftigmaal de baan rond en sloot de dag op de tiende plaats.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton verloor in de middag veel tijd door een technisch probleem en noteerde geen snelle tijd.

Vrijdag is de zesde en laatste testdag op het circuit van Barcelona.

STER reclame