Max Verstappen in Barcelona AFP

Max Verstappen toont zich bij testweken in Barcelona een echte kilometervreter. Nadat de Red Bull-coureur vorige week in anderhalve dag al 254 rondjes op het Spaanse circuit in zijn nieuwe RB16 had afgelegd, voegde hij er woensdag bij de start van de laatste testweek in de middaguren nog even 84 ronden aan toe.

Over de gehele dag gezien zette de Nederlander, die alleen in de middaguren in actie kwam, de tweede tijd neer met 1.17,347. De 35-jarige Pool Robert Kubica, die als testrijder voor Alfa Romeo reed, was woensdag de snelste. In de ochtenduren noteerde hij 1.16,942.

Verstappen parkeerde zijn RB16 vijf minuten voor het einde van de middagsessie naast de baan. Dat betekende meteen het einde van de testdag.

Moeizaam begin

Red Bull begon de tweede testweek in de ochtenduren moeizaam. Alexander Albon keek de eerste drie uren werkloos toe, om in het slotdeel van de ochtendsessie nog wel een snel rondje neer te zetten. Zijn 1.17,550 bleek goed voor de zesde tijd. Er zou een probleem met de ophanging zijn geweest.

Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) en Sebastian Vettel (Ferrari) kenden net als Verstappen een productieve testsessie. Hamilton reed in de ochtenduren 89 ronden. De Brit tekende voor 1.17,753, de zevende tijd van het deelnemersveld. Vettel werkte 84 ronden af, maar bleef op 1.18,113 steken.

Testband voor Zandvoort

De teams reden woensdag af en toe met een prototype van een nieuwe band van Pirelli. De bandenleverancier van de Formule 1 laat in Barcelona banden testen met het oog op de Grand Prix van Nederland.

In Zandvoort krijgen de coureurs begin mei te maken met kombochten. De nieuwe rubbervariant is ontworpen op basis van de data die tot nu toe op Zandvoort is verzameld.

Donderdag rijdt Verstappen in Barcelona de ochtendsessie (09.00 uur) voor Red Bull, 's middags is het dan de beurt aan Albon.

STER reclame