De EOD doet onderzoek Koen Laureij

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst blijkt een verdacht pakket dat werd gevonden bij een bedrijf op de Eendrachtlaan in Utrecht geen explosieven te bevatten.

Wat er wel in het pakket zat is niet bekendgemaakt, wel wilde de politie kwijt "dat het niks verdachts" was.

De politie ontruimde gedurende het onderzoek de directe omgeving van het pakketje. Ook waren uit voorzorg een ambulance en de brandweer aanwezig.

Tweede keer

18 februari werd in hetzelfde kantoorpand op de Eendrachtlaan ook een verdacht pakket gevonden. Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst bleek daar toen ook geen explosief in te zitten.

Hoewel dat pakketje gelijkenis vertoonde met eerdere bombrieven, ging het toen om een normaal pakket dat besteld was door een van de bedrijven in het pand.

Vals alarm in Den Haag

Ook in Den Haag deed de politie onderzoek naar een verdacht pakket op Plein 1813 dat volgens een woordvoerder "ergens op het plein" lag. Het bleek te gaan om een achtergelaten tas. De afzetting van het verkeer op een deel van het plein is weer opgeheven.

De afgelopen maanden zijn er bij verschillende bedrijven in Nederland bombrieven bezorgd en twee weken geleden ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Veel ondernemingen zijn daarom extra alert. Volgens de politie zijn de brieven verstuurd door een afperser, die een bedrag in bitcoins eist.

STER reclame