Manuela Boekweit zit samen met haar moeder en dochter in quarantaine
NOS NieuwsAangepast

Nederlanders in coronahotel Tenerife: 'Het is verwarrend'

Te weinig informatie, en niet weten waar je aan toe bent. Het chagrijn begint toe te slaan bij Nederlanders die in quarantaine zitten in hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife.

Voor Ad en Marijke Elissen is het dag twee dat ze in hotelkamer moeten blijven. Er is nu een paar keer een briefje onder hun hoteldeur doorgeschoven, maar de informatie daarop is summier vindt Ad. Bovendien zijn zijn medicijnen op. Via de huisarts in Breda heeft hij een recept gekregen voor nieuwe medicijnen, maar de medewerkers van het hotel kunnen hem niet helpen. Hij hoopt nu dat reisorganisatie TUI hem van de geneesmiddelen kan voorzien.

Gisteren werd ontdekt dat een Italiaan die kort daarvoor in het hotel had geslapen besmet was met het coronavirus. Daarna is de ziekte bij nog drie gasten vastgesteld. Sindsdien zitten meer dan 700 hotelgasten in quarantaine op hun hotelkamer. Volgens Ad mocht een grote groep vandaag het hotel verlaten. "Dat zijn de mensen die op maandag zijn aangekomen bij het hotel. De besmette mensen waren toen al weg."

Ik schrok van wat ik daar aantrof.

Manuela Boekweit, hotelgast

Ook de Nederlandse Manuela Boekweit zit min of meer opgesloten in haar hotelkamer, samen met haar moeder en 10-jarige dochter. Zij houden zich strikt aan de regels, zegt ze.

Boekweit was enigszins verbaasd dat ze vandaag lunch mochten ophalen in de eetzaal. "Ik schrok van wat ik daar aantrof. Een paar honderd mensen zaten daar te eten, de meeste droegen geen mondkapje." Ook vanavond tijdens het diner zat de eetzaal weer vol. Daardoor is ze aan het twijfelen gezet. "Het is verwarrend", vindt de Nederlandse.

Nederlandse ambassade

Eerder vandaag werd in de media bekendgemaakt dat hotelgasten zich weer vrij mogen bewegen in het hotel, maar Manuela heeft dit naar eigen zeggen niet te horen gekregen. Ook reisorganisatie Sunweb heeft volgens haar gezegd dat het advies nog steeds is om op de kamer te blijven.

Vanavond heeft Boekweit bericht gekregen van de Nederlandse ambassade in Spanje. Als ze vragen heeft mag ze contact opnemen. Ze wil vooral weten wat de ambassade voor haar en haar moeder en dochter kan doen.

Dochter Mila laat in een filmpje bij NOS Jeugdjournaal zien hoe hun hotelkamer eruitziet:

Mila (10) zit vast op hotelkamer in Tenerife

Het echtpaar Elissen en de familie Boekweit zijn inmiddels getest op het coronavirus. Niemand van hen heeft verhoging. "Vanaf nu moeten we elke dag zelf onze temperatuur opmeten, daarvoor hebben we temperatuurmetertjes gekregen die we onder onze tong moeten houden", vertelt Elissen. Ook hebben alle hotelgasten mondkapjes gekregen.

Ad en zijn vrouw voelen zich niet ziek, maar ze beginnen inmiddels wel chagrijnig te worden van de situatie. Bij de familie Boekweit op de kamer bellen ze veel met familie en vrienden. Ze hebben boeken bij zich, maar ze zijn niet in de stemming om te lezen. Ze proberen de tijd te doden met spelletjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl