Hotelpersoneel met mondkapjes staat verontruste gasten te woord
NOS NieuwsAangepast

Op Tenerife duizend toeristen in quarantaine, onder wie 13 Nederlanders

Op het Canarische eiland Tenerife zitten zo'n duizend gasten vast in een hotel, omdat bij een van hen het coronavirus is vastgesteld. Ze mogen het hotel niet verlaten.

In het H10 Costa Adeje Palace-hotel zitten ten minste dertien Nederlanders. Reisorganisaties als TUI, Corendon en Sunweb bieden reizen met een verblijf in dit hotel aan. Volgens Belgische media heeft het hotel 110 Belgische gasten.

In de lobby van het hotel kunnen de gasten terecht met hun vragen:

Hotelgasten in quarantaine op Tenerife

Volgens de Spaanse krant El País willen de autoriteiten niet van 'in quarantaine' spreken, maar van een gezondheidscontrole waarvoor de gasten het hotel niet uit mogen. Wat er daarna gebeurt is niet bekend.

Een BBC-verslaggever zegt dat de hotelgasten op hun kamer moeten blijven. Dat werd hun meegedeeld met een briefje dat onder hun deuren werd geschoven. Volgens Spaanse media neemt medisch personeel de temperatuur op van de hotelgasten en het hotelpersoneel.

Het H10 Costa Adeje Palace-hotel op Tenerife

Voor mensen die de afgelopen tijd in het bewuste hotel hebben gezeten, geldt volgens het RIVM hetzelfde advies als voor andere mensen die mogelijk in aanraking zijn gekomen met mensen die het virus hebben: meld je bij de GGD als je ziekteverschijnselen vertoont. Het gaat dan om koorts, hoesten en niezen.

Volg hier ons liveblog over het corona-virus.

Arts uit Noord-Italië

De hotelgast bij wie het virus is vastgesteld is een arts uit Italië. Volgens het Spaanse persbureau Europa Press komt hij uit een streek in Noord-Italië waar honderden mensen zijn geïnfecteerd.

Nadat hij onwel was geworden, heeft hij zich bij een kliniek gemeld, waar hij nu verblijft. Bij een onderzoek testte hij positief. Bloed dat bij hem is afgenomen wordt in een laboratorium in Madrid nogmaals onderzocht.

Spanje telde al twee coronabesmettingen. Op het Canarische eiland La Gomera werden deze maand een Duitser en een Brit in quarantaine geplaatst. Beiden mochten weer gaan nadat ze beter waren verklaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl