NOS VoetbalAangepast

Ajax zonder Ziyech, maar met Promes tegen Getafe

Ajax zonder Ziyech tegen Getafe: 'Willen geen risico nemen'

Een nieuwe domper voor Ajax. De Amsterdammers moeten de creativiteit van Hakim Ziyech missen in de Europa League-return tegen Getafe, donderdagavond in de Johan Cruijff Arena. Quincy Promes keert na een blessure terug in de selectie.

Ajax moet tegen de Spanjaarden een 2-0 verlies zien goed te maken en had de aanvallende impulsen van Ziyech dus goed kunnen gebruiken. De spelmaker is niet wedstrijdfit en ontbrak om die reden afgelopen weekend ook al tegen Heracles Almelo (1-0 nederlaag).

"We willen geen risico met hem nemen", verklaarde trainer Erik ten Hag op de persconferentie. "De komende fase is belangrijk voor ons en we willen niet alles op het spel zetten voor één duel."

Veel afwezigen

Ziyech is niet de enige speler over wie Ten Hag niet kan beschikken. Nicolás Tagliafico is geschorst, terwijl David Neres, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Joël Veltman voor langere tijd geblesseerd zijn.

Een verbeten gezicht van Hakim Ziyech

Tegenover de afwezigheid van Ziyech staat de terugkeer van Promes. Hij is hersteld van de hamstringblessure die hij begin februari opliep tegen PSV.

De buitenspeler, al goed voor 15 goals in 24 duels, is fit genoeg voor een basisplaats. "Anders had ik hem niet bij de selectie genomen", aldus Ten Hag, die ondanks de slechte uitgangspositie én de matige vorm van zijn ploeg gelooft in een goede afloop.

"Automatismen kunnen door omstandigheden weleens wegvallen, maar ze kunnen in zo'n wedstrijd ook zomaar terugkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl